Over de Eyserhalte

Over de Eyserhalte

Midden in de heuvels van Zuid-Limburg tussen Eys en Wittem staat de Eyserhalte; een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment groenten en fruit. Wie de Eyserhalte bezoekt weet al snel dat alles hier draait om smaakbeleving. Een ongeëvenaarde beleving van eerlijke culinaire producten in Limburg is dan ook waar de Eyserhalte voor staat.

Ongeëvenaard

Omdat we nu eenmaal anders zijn dan de gemiddelde delicatessenzaak. U kunt bij ons terecht voor de beste truffels, maar ook voor uw dagelijkse verse groenten. Een mooie Italiaanse wijn voor bij dat ene gerecht, maar ook een kilo sappige appels. Deze combinatie maakt ons uniek, maar ook het feit dat alleen het beste goed genoeg is voor de Eyserhalte. Door het advies van onze professionele collega’s kunt u er vanuit gaan dat u ook daadwerkelijk met de meest geschikte producten huiswaarts keert. Zelf koken is spannend; met de pure ingrediënten van de Eyserhalte en de recepten die u erbij krijgt, wordt het eindresultaat vast een succes.

Professionele keuken

Naast een ruim aanbod aan delicatessen die u in de schappen vindt, bereidt chefkok Maciek Starzak in onze professionele keuken gerechten onder het oog van de klant. Onze zelfgemaakte delicatessen en kant-en-klaar gerechten zijn een garantie voor een geslaagde en feestelijke maaltijd met familie en vrienden. U kunt alles zelf zien, ruiken én proeven. Uiteraard gebruiken wij uitsluitend producten die u ook in de zaak kunt vinden. Natuurlijke producten met zo min mogelijk toevoegingen hebben onze voorkeur. Hierdoor creëren wij smaken zoals ze bedoeld zijn.

Graag tot ziens bij de Eyserhalte.

WINKEL

Dinsdag t/m vrijdag:
9:00-18:00

Zaterdag:
9:00-17:00

Zondag:
11:00-17:00

LUNCH

Dinsdag-Vrijdag:
12:00-16:00

Zaterdag-Zondag:
12:00-16:30

ADRES
Link naar onze disclaimer
ADRES

Als u vragen heeft kunt u via onderstaand formulier contact opnemen.
Of bel rechtstreeks de winkel: T 043 451 22 90

Geschiedenis van de Eyserhalte

De locatie waar de Eyserhalte te vinden is, diende oorspronkelijk als koelhuis om geoogste appels van de nabijgelegen boomgaarden koel te bewaren. Ooit was het de bedoeling om het fruit vanaf die plaats per stoomtrein naar de veiling te vervoeren via het dichtbijgelegen spoor. Vandaar ook de naam ‘Eyserhalte’ die eigenaar André Leclercq zijn zaak gaf. In de jaren tachtig, ruim voor het ontstaan van de huidige zaak, zat André al in het familiebedrijf dat aan de overkant van de weg fruit verkocht uit eigen boomgaard. Zijn opleiding aan de fruitteeltschool kwam hem hierbij goed van pas. Gaandeweg werd de winkel aan huis uitgebreid. Steeds meer delicatessen werden aan het assortiment toegevoegd. Een delicatessenzaak waarbij ook de traditie van groente- en fruitbedrijf in ere wordt gehouden was het resultaat.

Over enige tijd zal rondom dit pand het landgoed Eyserhalte verrijzen. Omringd door hoogstamgaarden en kalkgrasland waar dieren kunnen grazen en kruiden groeien ontstaat uiteindelijk een compleet plaatje. Zo is het bedoeld.

Leverancier voor horeca

De Eyserhalte staat vooral bekend als delicatessenzaak voor de particuliere levensgenieter. Maar wist u dat wij ook leveren aan een groot aantal hotels en restaurants in de wijde omgeving, van Maastricht tot Aken? Zes dagen per week staan wij voor deze horecagelegenheden klaar met verse ingrediënten. Daarnaast houden wij hen op de hoogte van de nieuwste trends op gastronomisch gebied. Zij kiezen voor de Eyserhalte vanwege de eerlijke producten waarvoor wij staan. Maar vooral om onze hoogstaande kwaliteit op het gebied van presentatie, passie, professionaliteit, persoonlijke aandacht en service.